Share |

Ceskoslovensky vlciak (ceskoslovensky vlcak)

Sen ruumiinrakenne on pitkä,kevyt, mutta vahva. Sen suora, tiheä turkki on sudenharmaa tyypillisellä vaalealla maskilla. Se tarkkailee sinua luontevasti vaaleilla vinosti asettuneilla silmillään.

CSV on aktiivinen työkoira, joka tarvitsee oikean ympäristön ja määrätietoisen ohjaajan. Terävyys ja voimakaat vietit voivat aiheuttaa ongelmia. Alkukantaisuus on myös erittäin näkyvä piirre, niin sosiaalisuudessa, kuin muussakin käytöksessä.

Reviirikäyttäytyminen on voimakasta ja yleensä vieraat koirat eivät ole tervetulleita CSV.n reviirille.(Tulee muistaa miksi tämä koirarotu on kehitetty)

CSV. on myöskin äänekäs koira ja se ilmaisee itseään useilla erillaisilla äänillä niin haukkumalla,ulvomalla kuin kiljumalla. Jo noiden ominaisuuksiensa vuoksi en suosittele sitä kerrostaloon tai kaupunkialueelle.

CSV.t ovat poikkeuksetta dominansseja ja se asettaa omat haasteensa. Niillä voi olla suuri tarve nousta koiralaumassa, johtajan asemaan.

Monet kysyvät sopisiko CSV. ulkokoiraksi? Turkkinsa puolesta CSV pärjää erinomaisesti Suomen ilmastossa mutta…suurin rangaistus CSV.lle kuitenkin on erottaminen laumasta, johon myös ihmiset kuuluvat. Reilu 2m. aita ei pidättele, joko siitä tullaan yli tai ali. Tarjoamalla koiralle mahdollisimman paljon virikkeitä ja liikuntaa myös oleskelu tarhassa voi sujua. Pitkäselkäiselle koiralle lieka on “surmanloukku”.

Voiko CSV.n kanssa elää? Voi ja se on parhaimmillaan mitä mainioin koira.

Se osallistuu mielellään kaikkiin kodin askareisiin niin siivoukseen kuin puutarhankin hoitoon.

Kaikki negatiiviset asiat joita sivuillani kerron eivät ole omien koirieni ongelmia vaan olen listannut useiden eri kasvattajien ja harrastajien kokemia ongelmia joita on vuosien varrella tullut esiin.

Slovakian CSV rotuyhdistys

Tsekin CSV rotuyhdistys